PERİYODİK FENNİ MUAYENE HİZMETLERİ

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş kazalarının önüne geçmek ve mesleki hastalıkları engellemek için gerek işverenlere gerekse çalışan personele çok ağır yükümlükler getirmiştir.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası ile şirketinzide var olan tüm makine parkurunuzun (Örneğin Araç Kaldırma Liftleri, Kompresör, Vinç, Asansör, Forklift, Kalorifer Kazanı, vb. gibi) ilgili standartlar ve mevzuatlar dahilinde test gerekliliklerini sağladığının kontrolleri tarafımızca yapılmaktadır. Tespit edilen eksiklikler ve uygunsuzluklar hızlı bir şekilde tarafınıza raporlanmaktadır. İlgili uygunsuzlukların giderilmesine müteakip Fenni Muayene Raporları tarafınıza teslim edilmektedir.

ORTAM ÖLÇÜMLERİ HİZMETLERİ

Tüm bunlarla birlikte aşağıda belirtilen ortam ölçümleri de firmamızca yapılmakta olup, ilgili raporlar hızlı bir şekilde tarafınıza teslim edilmektedir.

  • Toz Ölçümü Solunabilir (Kişisel-Ortam)
  • Gürültü Ölçümü (Kişisel-Ortam)
  • Termal Konfor Ölçümü
  • Titreşim Ölçümü (El,kol-Tüm Vücüt)
  • Aydınlatma Ölçümü
  • CH4, H2S, CO, O2 Konsantrasyonlari Tayini Ölçümü

Ortam ölçümleri, çalışma ortamlarında, çalışanların işyerinde maruz kaldığı olumsuzlukların değerlendirilmesi için kullanılan ve maruziyet,n en yüksek olabileceği noktalardan alınan ölçümlerdir.

İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı işletmelerin gerekli durumlarda işyeri ortam ölçümleri yaptırması şart koşmuştur. İşyerinde çalışanları ortamda gereğinden az veya gereğinden fazlalığı olan etkenlerden korumak işverenin görevidir. Bu da ancak işyeri ortam ölçümleriyle gerçekleştirilebilir.

20 Ağustos 2013 tarihinde yayımlanan İş Hijyeni Ölçüm, Test ve Analizi Yapan Laboratuvarlar Hakkında Yönetmelik ile açıkça belirtildiği gibi işverenler, işyeri ortamının standartlara uygun hale getirilmekle ve bu ölçümleri yaptrmakla mükellefir.

YANGIN TESİSATI PERİYODİK KONTROLLERİ

Yangın tesisatları için yapılan periyodik kontroller çerçevesinde yapılan uygulamalar kapsamında; sulu yangın söndürme tesisatının kontrol edilmesi, gazlı yangın söndürme tesisatlarının kontrolleri, köpüklü yangın söndürme tesisatlarının kontrolleri yapılmaktadır. Aynı zamanda yangın pompalarının performans tes􀆟, yangın merdivenlerinin ve diğer tüm kaçış yollarının tespiti ve bu alanlarda bulunan basınçlandırma sistemleri kontrol edilmektedir.

Yangın tesisat kontrollerimiz yetkili makine mühendislerimiz tara􀄷ndan yapılmakta olup, ilgili standartlar göz önünde bulundurularak kontroller yapıldıktan sonra yangın tesisat muayene raporu hazırlanmaktadır.

HAVALANDIRMA TESİSATI PERİYODİK KONTROLLERİ

Sanayinin gelişmesi, yüksek yapıların inşa edilmesi ve insanların toplu olarak bulunduğu mekanların artması sebebiyle havalandırmanın önemi ve gerekliliği ön plana çıkmaktadır. Doğal havalandırma yöntemlerinin yetersiz kalması yada mekan içi ısının sabit tutularak havalandırmanın yapılmak istenmesiyle mekanik havalandırma sistemleri kullanılır. Bu sistemlerin etkinliğinin ortaya koyulması ve havalandırma aspirasyon ölçümlerinin yapılması gerekmektedir.

Havalandırma tesisat kontrolü, Makine Mühendisleri Odasından yetkili mühendislerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Havalandırma tesisatı kontrol kriterleri; havalandırma kanal çeperi ve filtrelerin kontrolleri, menfezlerin hava akım hızı ölçümü, ortam sıcaklığı, nemi ve havalandırma debisi ölçümü yapılarak elde edilen bulgular ile havalandırma sistemi periyodik muayene raporu hazırlanır.